Trail Experience logo

MTB huttentocht in de Dolomieten

Wat is een MTB huttentocht in de Dolomieten? In het kort, een meerdaagse mountainbike 'tocht', waar je van 'hut' naar 'hut' gaat. Alle berghutten liggen op unieke locaties boven op de berg en zijn bereikbaar met verschillende mountainbike routes en trails. De MTB huttentocht is een ultieme mountainbike vakantie in de Dolomieten die je meegemaakt moet hebben! Als het aan ons ligt natuurlijk 🙂 Waarom? Dat lees je hieronder.

Mountainbiken in de Dolomieten

De mooiste mountainbike routes en trails

Wil jij ook eens mountainbiken op eindeloos lange single trails en mountainbike routes?

De MTB huttentocht staat vooral in het teken van mountainbiken! En dat kun je waanzinnig goed doen in de Italiaanse Dolomieten. Je rijdt veel ‘downhill’, over vele kilometers aan mountainbike routes en single trails. Daarnaast bezoek je ook een aantal MTB parken waar veel flowy trails en gave kombochten zijn. Met de MTB huttentocht maak je gebruik van een liftpas, daarmee ga je gemakkelijk en snel weer omhoog om maximaal van alle mountainbike routes en single trails te kunnen genieten! 

Een trail mountainbike met een enduro allure, is onze nummer één keus om een MTB huttentocht op te rijden.

twee mountainbikers op de cir trail in de italiaanse dolomieten

Overnachten in een 'rifugio'

Overnachten boven op de berg

Ontsnap van de bewoonde wereld en ervaar het echte 'huttenleven'

Overnachten boven op de berg is een onvergetelijke ervaring, omringd door de majestueuze bergtoppen van de Dolomieten ontstaan er magische zonsondergangen en betoverende zonsopkomsten. De berghutten in de Dolomieten zijn van oudsher ‘rifugio’s’, dat zijn schuilhutten. Tegenwoordig zijn deze voorzien van alle gemakken om na een lange dag op de mountainbike heerlijk te kunnen ontspannen. Een warme douche, een opgemaakt bed en vooral een heerlijk meergangen diner!

Elke rifugio heeft zijn eigen verhaal van ontstaan, de huttenwirt vertelt je altijd graag over deze geschiedenis en zijn persoonlijke ervaringen in de bergen. In de rifugio’s slapen we op een ‘camerate’, dit zijn groepskamers van 6-8 personen. In de meeste rifugio’s zijn alle bedden voorzien van beddengoed en dekens, maar bij een enkele rifugio is het nog nodig om een lakenzak mee te nemen.

Het is in ieder geval een prachtige ervaring om ’s ochtends uit je slaapkamer raam naar buiten te kijken en de zon op te zien komen over een adembenemend berglandschap om daar weer een nieuwe mountainbike avontuur te beleven.

Italiaanse Dolomieten

Majesteuze bergtoppen en grillige rotsformaties

Een waar mountainbike paradijs omringd door het amfitheater van de Dolomieten.

De Dolomieten liggen in Noord-Italië en staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit gebergte, wat onderdeel maakt van de Alpen, bestaan uit verschillende steile rotsformaties die er zeer markant en indrukwekkend uitzien. Ben je nog nooit in de Dolomieten geweest? Dan moet je hier zeker eens naar toe. Dit karakteristieke berglandschap is 250 miljoen jaar geleden ontstaan uit versteende koraalriffen. Het is werkelijkwaar fascinerend om je tijdens de MTB huttentocht voor te stellen dat dit lang geleden allemaal onder water lag en een tropische zee is geweest. Want dit is nu één groot mountainbike paradijs waar jij ook van kunt genieten!

Er zijn verschillende markante bergtoppen in de Dolomieten die tijdens de MTB huttentocht het decor bieden: het Sella massief, Gruppo del Odle, Sassolungo en natuurlijk de ‘Queen of the Dolomites’, de Marmolada Gletscher.

Het goede leven van Italië

'La dolce vita'

De beste koffie, geweldig eten en overheerlijke lokale specialiteiten.

Het is algemeen bekend dat de Italiaanse keuken tot de beste van de wereld behoort. Daar hoeven wij je eigenlijk niets meer over te vertellen, maar toch doen wij dit even! Denk aan overheerlijke pasta’s met hoogwaardige ingrediënten en pizza’s met boterzachte mozzarella, espresso’s en cappuccino’s zoals deze altijd zouden moeten zijn, de overheerlijke rode wijnen en zelfgemaakte grappa’s en nog vele andere lokale specialiteiten zullen dagelijks worden genuttigd tijdens het ontbijt, de lunch en de meergangen diners. Het is namelijk belangrijk om tijdens een actieve vakantie goed te eten en veel te drinken!

Vriendschappen voor het leven

Bijzondere momenten delen & nieuwe trails ontdekken

Ga op mountainbike vakantie met je vrienden, familie of mede-mountainbikers en maak samen een herinnering om nooit meer te vergeten!

Het gezelschap wat meegaat tijdens een MTB huttentocht is eigenlijk nog wel het belangrijkste punt van deze mountainbike vakantie. Want is het niet mooi om mountainbike ervaringen te delen met je beste vrienden, familie of mede-mountainbikers? Goede gesprekken ontstaan hier op de mountainbike, aan de diner tafel of ontspannen tijdens de lift weer omhoog. Dit allemaal met het prachtige decor van de Dolomieten op de achtergrond. Deze mountainbike vakantie zul je voor de rest van je leven niet meer vergeten!

vriendschappen ontstaan tijdens de mtb huttentocht

Lees nog meer over de verschillende type mountainbike huttentochten die Trail Experience aanbiedt en vraag een vrijblijvend reis- en prijsvoorstel aan.

MTB huttentochten met GPS

MTB huttentocht met gids

Blijf op de hoogte van onze laatste reizen en blijf op de hoogte van de onze MTB huttentochten en nieuwste mountainbike routes en single trails via onze social media.