gpx huttentocht

XC huttentocht in de Dolomieten

Een XC huttentocht is voor mountainbikers die zelfstandig met GPS een avontuurlijke mountainbike vakantie willen. Zonder gids en zonder liftpas. XC staat voor crosscountry, dit is de discipline waarbij alle hoogtemeters op eigen kracht gereden worden. Op aanvraag kunnen we natuurlijk wel op een dag één of twee liften inplannen. Een goede conditie is dus een ‘must’ om deze huttentocht te doen. Wij zorgen dat jullie de mooiste MTB routes en trails rijden en dat jullie een lekker bedje hebben bij de berghutten. De reisdata bepalen jullie zelf, de beste reisperiode is van medio mei tot en met eind september. Ook het aantal mountainbike dagen in combinatie met overnachtingen bepalen jullie zelf, lekker flexibel met veel vrijheid.

Type mountainbike
  • XC hardtail met berg allure
  • XC full-suspenion
  • Trail mountainbike

Meer informatie over mountainbikes voor de XC huttentocht

GPX routes op maat voor de XC huttentocht

Vind jij het leuk om met je eigen GPS een meerdaagse mountainbike route door de Italiaanse Dolomieten te mountainbiken? Dan verzorgen wij GPX routes op maat inclusief een uitgebreid routeboek met handige koffie en lunch tips.

Geheel naar eigen wens, met ons advies.

Van eind mei tot en met begin oktober.

Wij hebben een groot aantal berghutten op unieke locaties.

In de Dolomieten liggen vele honderden kilometers aan mountainbike routes en trail, wij zorgen ervoor dat jullie de mooiste rijden en niets missen! Nouja, misschien moeten jullie nog een keertje terug komen om alles te zien en rijden 😉

Eventueel met transport voor de rugzakken.

Prijzen op aanvraag via onderstaand formulier.

xc mountainbike huttentocht dolomieten

Vraag een vrijblijvend reis- en prijsvoorstel aan:

Afhankelijk van de beschikbare berghutten kan hiervan worden afgeweken.

GPX huttentocht regio's

In de Dolomieten liggen vele kilometers aan mountainbike routes, trails en zijn er diverse mountainbike parken te vinden met gave trails voor elk niveau. Zo kun je eindeloos variëren met verschillende huttentochten in deze regio. De meest populaire regio’s voor onze huttentochten op mountainbike zijn:

Sella huttentocht

Val Gardena, Val di Fassa, Marmolada Gletscher

Mountainbiken rondom het bekende Sella massief, hier liggen vele mountainbike routes, zijn diverse bikeparken en natuurlijk prachtige berghutten. In combinatie met een liftpas kun je hier geweldige tochten mountainbiken, zowel linksom als rechtsom het Sella massief gaan er twee uitdagende routes die je eigenlijk allebei gereden moet hebben!

De Sella huttentocht is ideaal te mountainbiken met een drie, vier of vijfdaagse huttentocht. De Sella huttentocht rijd je het beste van medio juni tot en met eind september.

Val Gardena huttentocht

Ortisei, Santa Cristina, Selva di Gardena

In het Val Gardena liggen de bekende bergdorpjes Ortisei, Santa Cristina en Selva. Vanuit daar zijn er diverse opties om een driedaagse huttentocht te plannen. De liften in het Val Gardena gaan een maand eerder open, dus deze tocht is vanaf medio mei al te boeken. Het voordeel van deze GPX huttentocht is dat deze al relatief vroeg in het mountainbike seizoen geboekt kan worden. 

Deze huttentocht is geschikt voor zowel ervaren mountainbikers, maar ook goed voor mountainbikers die nog niet heel veel ervaring hebben.

Fanes huttentocht

Fanes, Cortina d'Ampezzo, Cinque Torri, Civetta

Het natuurpark Fanes is een uniek stuk berglandschap en daarom ook een zeer geliefde tocht om te rijden op de mountainbike. In deze hoek van de Dolomieten zitten wat minder liftstation, daarom is deze tocht ook zeer uitdagend voor de XC-mountainbiker die ook graag veel hoogtemeters maakt op de mountainbike.

Via het Fanes gebergte gaat deze huttentocht via Cortina, Cinque Torri en Civetta. 

GPX huttentocht mountainbike

Het type mountainbike dat je rijdt, bepaalt voor een groot gedeelte de routes en trails voor de GPX huttentocht. Op basis van je type mountainbike bieden we verschillende GPX huttentochten: GPX standaard, GPX Enduro en GPX XC.Tegenwoordig is het natuurlijk ook goed mogelijk een een E-GPX te rijden op een electrische mountainbike.

GPX huttentocht

Met liftpas en een full-suspension mountainbike een ontspannen mountainbike avontuur

De standaard GPX huttentocht is er één waarbij je met een liftpas een mooie mountainbike route rijd van berghut naar berghut. In combinatie met een liftpas rijd je de mooiste en meeste mountainbike routes en trails. De meeste kilometers mountainbike je omlaag, een goed geveerde Enduro mountainbike is daarom zeker aan te raden. Deze huttentocht kan eventueel ook met bagagetransport verzorgt worden.

Enduro huttentocht

Enduro mountainbike met liftpas, veel afdalen op natuurlijke single trails en in bike parken

De Dolomieten bieden een varia aan uitdagende, natuurlijke single trails. Heb jij dus een Enduro of Trail mountainbike, dan kun jij kiezen om de Enduro huttentocht te rijden, dan plannen we de routes hoofdzakelijk over uitdagende en technische single trails. Indien je het ook tof vind om trail in bike parken te rijden, dan zijn daar ook diverse opties voor!

XC huttentocht

XC-fully mountainbike, zonder liftpas, veel hoogtemeters rijden

Ben jij een mountainbiker die graag alles op eigen kracht omhoog rijd en dus geen gebruik wilt maken van een liftpas? Dan hebben wij verschillende routes samengesteld om een drie, vier of vijfdaagse huttentocht te rijden. Een GPX huttentocht zonder liftpas rijd je het beste op een hardtail met goede voorvork of XC-fully.

Voor wie is een GPX huttentocht?

De GPX huttentocht is voor mountainbikers die zelfstandig op pad willen gaan, maar wel de zekerheid willen hebben van de mooiste mountainbike routes en trails en een bedje in de berghut natuurlijk! 

GPX huttentocht voor tweetallen

Een GPX huttentocht op mountainbike is zeer geschikt voor tweetallen. Samen met je bike-buddy op pad gaan en een onvergetelijk mountainbike avontuur beleven, dat is toch één van de mooiste dingen in het leven om samen te doen!?

Ook hebben er al vele stelletjes de MTB huttentocht samen gereden, voor vriend en vriendin, man en vrouw is de GPX huttentocht dan ook echt een aanrader om samen te ondernemen.

En als vader en zoon activiteit of moeder en dochter activiteit is een driedaagse huttentocht in de Dolomieten een ervaring die je niet snel zult vergeten.

GPX huttentocht voor groepen

Zoek jij voor jouw vereniging, fietsclub of groep een sportieve uitdaging, vraag dan een GPX huttentocht aan en wij helpen met het verzorgen van een GPX groepsreis, met of zonder mountainbike gids erbij.

Ben jij met een vriendengroep op zoek naar een sportief uitje of een sportieve activiteit? Dan kun je ook eens denken aan een GPX huttentocht!

Volg ons op de socials en blijf op de hoogte van de laatste reizen, nieuwste routes en trails!